tisdag 1 juni 2010

Så började det...

När det nu ändå är stillestånd i stugbygget så kan jag passa på att skriva om hur det började.

Längtan till havet har alltid varit stor för min egen del och helt plötsligt hittade vi på blocket en tomt med underbar utsikt. Vi bestämde träff med ägaren, Lars Hansson och åkte till Docksta för att titta. En solig dag och varma vindar. Man kunde inte annat än bli förälskad i platsen.
Efter lite funderande så slog vi till. Vad vi då inte visste va att det skulle krävas många timmar för att få till tomten både med fyllnadsmassor och planering.
Så här såg det ut första gången vi besökte Sjölandsviken/Skoved

Till vår tomt har vi även tillgång till mark nere vid strandkanten. Där skulle en sjöbod byggas. Även där krävdes många timmars grävning.
Här jobbas med markjobb där sjöboden ska stå

Sommaren 2009 va det dags att sätta upp sjöboden och med många goda vänners hjälp så står det nu en stuga. Den är jättemysig och vi längtar tills vi får inreda och sova vår första natt där.

Här följer några bilder hur sjöboden sakta men säkert kommit på plats...

Här ska det "lilla huset" stå... vad ska det bli av detta??


Ser man på... det börjar ta form...



Stocken som ska längts upp är inte nån lätt sak... tur att det finns starka farbröder i släkten!


Nu har vi snart tak över huvudet... lite plåt också så regnar det inte in. Här får vi hjälp av Nisse Fjeldseth.

Har ni tänkt på vilket vackert väder det är hela tiden... å sommaren 2009 som vi minns med dåligt väder??!!


Visst ser det fint ut!!


Första plåten ligger på...


Här får alla som hälsar på rycka in å jobba.... Vanligtvis brukar Anders köra traktor men han kan hantera en spade också...



... men nog känns det mera bekant att han sitter i nåt som låter... Schysst liten maskin det där... Sundbergs Åkeri har det mesta! 


Målardag med hela släkten. Järnvitrol som droppade och rann utmed armarna... MEN fint blev det. Det är också klart det billigaste man kan måla... däremot är det ett uselt rötskydd... men vill man ha fint så vill man!


Senvintern 2010 va det dags för målning av stugan invändigt. Som tur va så hade vi målat taket tidigare. Färgen vi har använt är vit bets - taket är målat ett varv.


Väggarna ska också målas med samma bets men där ska det strykas på två varv. Snyggt med spotlights i taket!


Målningen av väggarna är igång. Tur att vi fick låna Lars diesel kanon (eller vad det heter) annars hade vi nog frusit fast. Det är inte klokt va kallt det blir inomhus på vårkanten


Vårt minikök är på plats. I hörnet ska det sättas en garderob...


Vinter i paradiset... ser nästan ut som i fjällen - snart börjar det att droppa ifrån taken


Äntligen är snön borta - snart går isen upp...


Här ligger klickgolvet på plats - inköpt på ByggMax... riktigt fint!


Våren 2010


Stegen till loftet är klar - vitbetsad även den... Spaljen är inte färdigmålad. Både spaljen och stegen är tillverkad av Fredrik Nilsson.

-----------------
Längre än så här har vi inte kommit men det är iaf en början. Det som återstår är att skruva dit några gardinstänger, hyllplan och givetvis lite målning här och där.
Snart har vi även ström så då ska våra spotlights också få lysa... men så här års behövs inga lampor - solen lyser så starkt och havet glittrar så underbart. Ni ska bara höra hur avslappnande det är med vågskvalp och måsarnas skrik. Undra om jag gillar måsarna lika mycket efter min första natt där uppe på loftet??
Det återstår att se - snart blir det inflyttningsfest del 1... 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar